Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2010 15:07 - СКРИТ НАТИСК ВЪРХУ ПРЕДПРИЕМАЧИ,МИНИСТРИ И СЪДИЙ В ИСПАНИЯ
Автор: balthazar Категория: Бизнес   
Прочетен: 523 Коментари: 0 Гласове:
0



Днес 29.11.2010 година 5 водещи световни издания публикуваха съдържанието на над 250 000 дипломатически документа на САЩ благодарение на нашумелия уебсайт "Уикилийкс".
Американският вестник "Ню Йорк таймс", британският "Гардиън", френският в. "Монд", испанският "Паис" и германското списание "Шпигел", дадоха гласност на документите, въпреки че носят гриф "секретно".
СКРИТ НАТИСК ВЪРХУ ПРЕДПРИЕМАЧИ,МИНИСТРИ И СЪДИЙ В ИСПАНИЯ така започва началната страница на Испанския вестник ELPAIS.COM.,един от лидерите в Испания.
От 250 000 документа,3620 принадлежат на САЩ в Мадрид.Те хвърлят уникален поглед на стратегията и натиска на Вашингтон от 2004 година.
Побликуваните документи съдържат коментари и доклади на длъжностните лица на САЩ,с много откровен език на данни от целия свят,разкрива съдържанието на интервюта на най-високо ниво,да открият неизвестни разузнавателни дейности и да изложи в подробности изразените становища и данни от различни източници в разговори с посланиците на САЩ и дипломати на нацията в много страни, включително Испания.Наименованията,използвани в тези документи са от такова естество,че може да се взривят отношенията на САЩ с някои от ключовите си съюзници.От друга страна,могат да изложат на риск някои важни проекти на външната си политика .
По отношение на Испания,тези документи,показват огромна връзка на посолството на САЩ свидни личности от политическата и съдебната власт,и влиянието на САЩ върху някои събития,които са отбелязани в последните години.



Тагове:   испания,   натиск,   министри,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: balthazar
Категория: Бизнес
Прочетен: 26525
Постинги: 43
Коментари: 25
Гласове: 76
Спечели и ти от своя блог!
Архив